SULTAN (2016) Hint Filmi


SULTAN! Muhtesem bir Salman Khan filmi daha...

Salman Khan'in basrolde oynadigi ve Anushka Sharma'nin ise yardimci oyuncu olarak yer aldigi harika bir film Sultan. Bugun Dubai'de vizyona girdi ve tabiki Sultan'i izlemeden olmazdi ve ilk vizyonunda biz de yerlerimizi alip izledik.

Hint sinemasinin yani nam-i deger Bollywood'un senede bir iki kere gercekten cok guzel filmler cikardigi oluyor ama Bajrangi Bhaijan filminden sonra Salman Khan'i kisa bir sure icinde yine iyi bir filmde karsimiza cikmasini beklemiyordum. Ustelik onca emek vererek muhtesem bir sekilde oynamasini hic ama hic beklemiyordum. Eger ailecek bir film izlemek istiyorsaniz bu film tam da size gore.

Gelelim konusuna, Salman Khan filmde Sultan Ali Khan adiyla koyde siradan bir hayat surduren biridir ta ki o bolgede gures olimpiyatlari icin hazirlanan Anuskha Sharma yani Aarfa ile karsilasana kadar. Sultan, Aarfa'ya ilk goruste asik olur ama Aarfa kendini belli bir amaca adadigi icin Salman'in yasadigi siradan hayati ve onun amacsiz olusu nedeniyle Salman'in evlilik teklifini reddeder. Bunun uzerine Sultan guresi ogrenmeye baslar ve yetenekli oldugunu da gorunce Aarfa'nin babasinin sahip oldugu gures kursuna yarislara katilmak icin yazilir. Kendini Aarfa'ya kanitlamak ve kirilan gururunu onarmak icin var gucuyle calisarak bolgede en iyi guresci ununu kazanir ve kisa sure icinde ulke capinda da unlenir. Bu emekleri sonucunda Aarfa, Sultan ile evlenmeyi kabul eder ve ikisi de her karsilastiklari musabakalarda galip gelerek is hayatinda ve evlilik hayatlarinda mutlu bir yasam surerler. Ancak bir gun yaris sirasinda Aarfa bayilir ve hamile oldugunu ogrenir. Kariyerini cok sevdigi Sultan ve cocugu icin feda ederek yarida birakir. Bu sirada Sultan iyice unlenmistir ve bu un onu gururdan cok egosu yuksek olan bir adam yapar. Aarfa Sultan'in bu hirs dolu egosundan hic hoslanmaz ama Sultan kimseyi dinlemez ve tum dusuncesi kazanacagi olimpiyat madalyasidir. Aarfa'nin hamileliginin 9. ayinda Sultan'a yarismalara gitmemesini ve onunla kalip bebeklerinin dogumu icin destek olmasini ister ama Sultan dinlemez ve yarislar icin Londra'ya gider. Yarisi kazanir ve telefonda oglu oldugunu ogrenir. Dondugunde ise hastahanede baslarina gelen talihsizligi ogrenir. Aarfa bebekleri Amaan'i dunyaya getirir ancak Amaan'in acil kan'a ihtiyaci vardir. Kan grubu babasi Sultan ile aynidir yani az bulunun 'O negatif' tir. Butun bolgede sorup sorustururlar ve kani bulamazlar bu nedenle Amaan 18 saatlik hayatta kalma cabasini yitirir. Aarfa olanlardan Sultan'i sorumlu tutar ve evlilikleri yasadiklari bu talihsiz olaydan dolayi zarar gorur. Sultan baslarina gelen bu olaydan dolayi kendini suclar ve gursemeyi birakir. Siradan bir iste calismaya baslar ve kan bankasi acmak icin ufak tefek yardimlarla toplayabildigi kadar para toplamaya calisir.
Aradan seneler gecmistir ve Hindistan artik gureste adini uluslararasi platformda pek duyuramaz. Bos olan stadyumdan dolayi komite ulkedeki en iyi guresciyi bulma arayisina girer ve Sultan'in basarilarini duyarlar.  Sultan komiteden gelen adamin israrlarina ragmen yarismak istemez ancak kan bankasini bu siradan yasantisiyla acamayacagini anlayinca ve yikilan hayallerini tamir etme istegiyle teklifi kabul eder ve idmanlarina tum hiziyla baslar. Uluslararasi platformda yer alan guresin artik kendi yaristigi gibi geleneksel gures olmadigini anlar. Sultan kendini yeni bir spor ogreniyormus gibi gurese adar ve yarislarda yine un kazanmaya baslar. Cetin gecen musabakalarda Sultan ciddi sekilde yaralanir ama vazgecmez. Kazanmak onun tek hayali olmustur artik. Semi final macinda sultan hayati riske girecek sekilde yaralanir ancak vazgecmez ve yarisi kazanir. Mac sonrasi hastaneye yatirilir ve ona final macina kesinlikle katilmamasi onun icin olumcul olabilecegi soylenir. Bunu duyan Aarfa, Sultan'i ziyarete gider ve onu yarida biraktigini bitirmesi icin destek olur. Ikisinin de icindeki savasci ruhu kaybetmeyi goze alamaz ve sultan final musabakasina katilir. Inanilmaz derecede cekismeli gecen macta sonunda Sultan kazanir ve Aarfa ile evliliklerine kaldiklari yerden devam ederler. Hindistan'da Aarfa yine guresmeye baslar ve ikisi mutlu bir hayat surer. Bir gun Aarfa hamile oldugunu ogrenir ve yarislari birakir. Sonunda bir kiz cocugu dunyaya getirir ve ikisi de hayatlarindan memnundur. Kizlarini minik bir guresci olarak yetistirirler. :) 
Umarim siz de filmi izlerken en az benim keyif aldigim kadar alirsiniz. Iyi seyirler!   

Yorumlar