Hindistan'in Hyderabad sehrine ait populer bir borek cesidi Lukhmi. Zamaninda Mogullar bu bolgede hukum surdugu icin Osmanli ile yakin iliskileri olmus. Bu nedenle bu sehirde Osmanli donemiyle ortak kulturel yapilar var. O yuzden bu boregi bizim cig borege benzettim ama en buyuk farki bu borek ici cig degil. Bol baharatlarla pisiriliyor. :)
Gercekten lezzetli bir borek ve yapimi icin cok malzeme de gerektirmiyor o yuzden pratik. Eger malzeme eksiginiz varsa da hic sorun degil, muadilleri ile yapabilirsiniz ya da olmayan malzemeyi atlayabilirsiniz. Ornegin taze kisnis otunu bulmakta zorlanabilirsiniz turkiye de yasiyorsaniz. Koymayabilirsiniz ya da daha turklestirip maydanoz koyabilirsiniz.
Malzemeler
Hamuru icin;
4 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
4 yemek kasigi sade yag (ghee)
1/4 tatli kasigi karbonat
1 bucuk su bardagi sut
Kiyma harci icin;
300 gr kiyma
2 adet sogan
1/2 yemek kasigi sarimsak ezmesi
1/2 yemek kasigi zencefil ezmesi
1/2 tatli kasigi zerdecal tozu
1 tatli kasigi aci kirmizi toz biber
Yarim demet taze kisnis
2 adet kucuk aci biber
Ceyrek tatli kasigi garam masala
Yapilisini buradan izleyebilirsiniz
https://www.youtube.com/watch?v=VLZ46ZaLhQE&t=3s
Yorumlar
Yorum Gönder